GEMEENTE TEXEL

‘Huis der Gemeente’

Texel is aangewezen als “huis der gemeente”. Dit betekent dat je in principe overal op het grondgebied van Texel elkaar het ja-woord kunt geven, behalve op het paviljoen en het terras dus ook op het strand of met je voeten in het zand. De officiële trouwceremonie vindt plaats op de plek van jullie dromen.

Belangrijke zaken voor het plannen van een trouwceremonie in een strandpaviljoen:

► Om in Nederland te kunnen trouwen moet minstens een van beiden de Nederlandse nationaliteit bezitten, of moet minstens een van beiden woonachtig zijn in Nederland.

► Bij aanwijzing van een kerk als huis der gemeente moet de scheiding tussen kerk en staat gewaarborgd zijn. Het burgerlijk huwelijk moet vóór het kerkelijk huwelijk zijn gesloten.

►De locatie moet openbaar toegankelijk zijn, bereikbaar en voldoen aan de regels van openbare orde en veiligheid. Uitgesloten zijn de lucht (dus niet aan een parachute of in een luchtballon of vliegtuig) en het water (dus niet op een varende boot of onder water).

► Gemeente Texel heeft vaste tijden voor de huwelijksvoltrekking vastgesteld:
Van maandag tot en met vrijdag om 8.30, 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Op zaterdag en zondag zijn de tijden in overleg met de gemeente. Een en ander blijft in overleg en is afhankelijk van de beschikbaarheid van de trouwambtenaar en de bode.

► Neem na het afstemmen van de voorkeursdatum en tijd van jullie trouwdag aan zee ook altijd zelf contact op met de gemeente Texel om de huwelijksvoltrekking bij de gemeente te reserveren. Dit kan per e-mail aan publieksbalie@texel.nl (vermeld jullie namen, adres, telefoonnummer, gewenste datum en tijdstip. Of telefonisch op 140222 of 0222-362230